FEN-Vlaanderen in dienst van carnaval

Text Size

  • Decrease
  • Normal
  • Increase

Current Size: 100%

Print
Deel dit item
PDF

Lesbrief over carnaval

Eens de eindejaarsfeesten achter de rug zijn, maken vele actieve carnavalisten zich klaar om op tal van plaatsen in Vlaanderen carnaval te vieren.

Als grootste overkoepelende organisatie in Vlaanderen stelt F.E.N.-Vlaanderen met grote voldoening vast dat de carnavalsviering zich de laatste jaren niet meer beperkt tot de gekende carnavalstoeten en feestzittingen, maar dat dit jaarlijks terugkerend volksfeest ook zijn plaats heeft gekregen in het lager en kleuteronderwijs.

Het Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag LECA (vroegere benaming "Volkskunde Vlaanderen") heeft in het kader van deze nieuwe evolutie, in samenwerking met onze federatie, een lesbrief "Overal carnaval" samengesteld met de bedoeling de leerlingen van de derde graad van het lager onderwijs op een aangename en leerrijke wijze kennis te laten maken met de carnavalstraditie.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze lesbrief bij het onderwijzend personeel heel wat belangstelling zal opwekken en dat zij er ook handig gebruik zullen van maken.

Wij wensen hen alvast veel succes en houden ons gaarne ter beschikking voor alle nodige medewerking. Op onze website kan je onder de rubriek "Bestuursleden" alle mogelijk contactpunten uit je omgeving terugvinden.

Deze lesbrief is in pdf-formaat beschikbaar en je kan hem meteen downloaden.

Veel succes!