FEN-Vlaanderen in dienst van carnaval

Text Size

  • Decrease
  • Normal
  • Increase

Current Size: 100%

Print
Deel dit item
PDF

Opleidingen

F.E.N.-Vlaanderen organiseert regelmatig opleidingen, hetzij voor kandidaat-tonpraters, hetzij inzake de bouw van carnavalswagens.

Opleiding tonpraters

Buutte-onderwijs Limburg (BOL) organiseert al meer dan 15 jaar cursussen voor kandidaat-tonpraters. Meer informatie dienaangaande kan teruggevonden worden onder de afzonderlijke rubriek "Tonpraters".

Bouw van carnavalswagens

Het initiatief voor deze opleidingen berust bij de provinciale afdelingen van de federatie, hetgeen betekent dat er eigenlijk in tegenstelling tot het buutte-onderwijs, geen gestructureerde lessencyclussen voor bestaan.

Concreet komt het dus hierop neer, dat van zodra een provinciale afdeling aanvoelt dat er bij de verenigingen een behoefte bestaat, of voldoende belangstelling aanwezig is, om een opleiding te organiseren, de verantwoordelijken ook meteen het initiatief zullen nemen.

Het ligt voor de hand dat een dergelijke opleiding niet de bedoeling heeft om een carnavalswagen te bouwen, te beginnen met de bouw van een stalen chassis tot uiteindelijk het laatste streepje verf. Neen, deze opleiding spits zich hoofdzakelijk toe op de techniek die gehanteerd wordt voor het bouwen van figuren of voorwerpen die op de carnavalswagens geplaatst worden. Bijvoorbeeld een pop, of het hoofd van een politieke figuur, enz...

De opleiding wordt gegeven door iemand die al jaren vertrouwd is met de bouw van carnavalswagens.

Mocht je interesse hebben, dan kan je steeds terecht op het telefoonnummer van onze provinciale voorzitters. Deze nummers kan je terug vinden onder de rubriek “Bestuur” van deze website.